ÖĞRENCİLERİMİZE GIDA TÜKETİMİ VE SU İSRAFI HAKKINDA FARKINDALIK YARATILDI

ÖĞRENCİLERİMİZE GIDA TÜKETİMİ VE SU İSRAFI HAKKINDA FARKINDALIK YARATILDI

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Şule Turhan Konferans Salonumuzda öğrencilerimize gıda israfıyla ilgili sunum yaptı. Dünyada 820 milyon küsur insanın açlık çekmekte olduğuna dikkat çeken Sayın Turhan son yılların istatistiklerine göre, her sene üretilen gıdaların üçte birinin ya kayba uğradığını ya da israf edildiğini belirtti. Bunun da senelik 1,3 milyar ton gıdaya tekabül ettiğini açıkladı. Gelişmiş ülkelerdeki gıda israfı maliyeti 680 milyar dolar iken gelişmekte olan ülkelerde bu rakam 310 milyar dolar olduğunu ifade etti. Türkiye'de bir yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığını, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 7 milyon 200 bin kişi açlık sınırında yaşarken, ülkemizde hâlen ciddi oranda gıda israf edildiğini belirtti.

Sayın Turhan her bireyin üstüne düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği takdirde daha kötü günlerin yaşanacağına vurgu yaptı.4. 5. Sınıf öğrencilerimizle interaktif şeklinde geçen sunumda öğrencilerimizin sorduğu sorular ve sorulan sorulara verdikleri yanıt umutlarımızın artmasını sağladı.

Değerli hocamıza verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Etkinliği düzenleyen Fen Bilimleri Bölümüne de teşekkür ederiz. 


15.03.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.